Wednesday, 24 February 2016

Simpel Genieten - Salade met komkommer en gerookte zalm met een dille-yoghurt dressing

Yay, nog een dag, nog een poging tot gezonder leven. Op kot gezond eten gaat redelijk, buiten het uitgaansleven helaas. Wanneer ik thuis ben, is het iets moeilijker aangezien mijn moeder enorm lekker kan koken en mijn vader is een grote wijnfanaat, plus vers brood is erg verleidelijk.
Voorlopig heb ik nog even dit kort, simpel en erg gezond recept dat ik graag deel met jullie

Salade met komkommer en gerookte zalm met een dille-yoghurt dressing

Nogmaals, mijn excuses voor de niet zo geweldige foto, maar dit recept is om mee te nemen. Ik heb al het lekkers gemengd op de bodem en daarbovenop de sla gestoken (even opzij geschoven zodat je eronder kan zien) zodat de sla niet slap zou worden voordat ik het kan opeten. Deze salade is perfect om mee naar school/werk/unief te nemen. Je hebt enkel een vork nodig om het te kunnen mengen en op te eten. Aangezien dit wel zalm bevat, is het best als je het in de ijskast steekt totdat je vertrekt en eventueel op school/werk ook nog even. Maar als je zalm vers is, is het perfect oké om het een paar uur uit de koelkast te houden. Je merkt wel aan de geur wanneer je zalm slecht geworden is!
Het is een super-gezonde salade (slechts 100cal!) dus het is geen probleem als je alle ingrediënten verdubbeld voor een grotere portie, of als je er een stukje brood bij wilt eten. Ik vond zelf deze portie al redelijk vullend.

http://ponderingtheinternet.blogspot.com/2016/01/surviving-healthyness.htmlMiddageten - 1 persoon - 100 cal - 15 minuten


- Komkommer (1/3e)
- Gerookte zalm (30-40g)
- Sjalot (1 kleine of 0.5 gewone)
- Sla (ongeveer twee handen vol)
- (Griekse) (Light) Yoghurt (70g)
- Citroensap (1kl)
- Kappertjes (0.5kl)
- Dille (0.5kl)
- Zout en Peper

- Maak de dressing: Meng 70g yoghurt met 1 koffielepel citroensap, 0.5 kl fijngesneden kappertjes, 0.5 kl dille (ik gebruikte gedroogde, maar vers is uiteraard beter) en kruid met zout (niet te veel, de zalm is ook zout) en peper.

- Snij 1/3 van een komkommer in stukjes, alsook ongeveer 30g gerookte zalm. Snij je sjalot erg fijn en meng alles met de dressing.

(- Ik weet niet of je het kan zien, maar ik heb er het restje tomaat/balsamico van het eten van gisteren, zie vorige post, aangezien ik niet graag iets weggooi. Het stoorde niet, maar ik zou het niet opnieuw expres toevoegen.)

- Doe al je lekkers in een potje, vul het verder met in stukjes gesneden/gescheurde sla. Meng voor je begint te eten en geniet ervan!

Gemengde salade met komkommer, gerookte zalm en dille-yoghurt dressing.
Het was verbazend vullend. Ik at deze hoeveelheid rond ongeveer 11u en had pas opnieuw honger om 4u. Ben zeker van plan om dit meer te maken!

No comments:

Post a Comment