Ik ben tegenwoordig wat gezonder aan het eten, minder koolhydraten eten
en zo, zodat ik er des te meer van kan genieten wanneer ik uitgebreid
kook of lekkernijen bak.
Ik dacht dat ik de gezonde recepten die ik momenteel regelmatig gebruik misschien wel interessant voor andere zouden kunnen zijn, vandaar deze post (zo komen er nog). Aangezien deze recepten wel gewoon voor mijzelf zijn, zullen de foto's wel niet erg indrukwekkend zijn helaas.
Ik weet het, om echt gezond te zijn, moet je kippenborst eten, niet
de boutjes, maar ze waren in promotie! En als arme student zijn zo'n
dingen behoorlijk belangrijk. Bovendien ben ik vrij zeker dat dit recept
gewoon veel lekkerder zo is, aangezien boutjes veel sappiger zijn en de
borst zou uitdrogen in de oven. En we willen juist dat de sappige smaak
van de kip wat mengt met de butternut pompoen. Als je toch wat
koolhydraten wilt bij dit recept voeg dan gewoon wat (ongeschilde)
krielaardappeltjes toe tussen de groentjes. Als je dit voor meer dan 2
personen maakt, kan je evengoed gewoon een hele kip maken. Ik hou van de
winterse combinatie van kip en butternut!
Deze keer heb ik het zonder nootjes gemaakt, omdat ik er geen meer in huis had, maar een handvol kleingesneden pecan- of walnoten is hier heerlijk bij.
Deze keer heb ik het zonder nootjes gemaakt, omdat ik er geen meer in huis had, maar een handvol kleingesneden pecan- of walnoten is hier heerlijk bij.
De helft van de ovenschotel, een vrij grote portie |
- Kippenboutjes (2)
- Butternut pompoen (200g, in blokjes)
- Wortels (50g, in blokjes)
- Olijfolie (2 tlp)
- Tijm (1 tlp)
- Look (3 teentjes)
- Ui (1 kleine)
- Optioneel: citroensap (0.5 el)
- Optioneel: pecan- of walnoten (handvol)
- Verwarm oven op 200°C
- Kruid je kip met kipkruiden (die van mij bevat paprika, zout, peper, curry, cayenne, nootmuskaat, gember, mosterdzaad, korianderzaad, en meer, maar jouw favoriete is oké) en de helft van je tijm. Als je nog gezonder wil zijn doe de kruiden dan onder de huid op de kip en verwijder de huid voor je het opeet. Maar bak de boutjes niet zonder de huid, want deze maakt ze sappig!
- Snij je gepelde pompoen en wortel in grote stukjes (blokjes van ca. 2cm)
- Snij je ajuin en look fijn en meng ze met de groentjes, alsook met de rest van de tijm.
- Doe de kip en de groentjes in de ovenschotel, besprenkel met wat olijfolie (wees zuinig! olie bevat 120 cal per eetlepel). Optioneel: besprenkel met wat citroensap.
- Bak ongeveer 40 min in de oven (zal van de oven afhangen) tot je kip gaar en de groentjes zacht zijn. Als je niet veel ervaring hebt met kip bakken, hou de oven dan wat in het oog, zodat je kip niet aanbrand. Moest je kip er toch wat te donker beginnen uitzien, maar zijn je groentjes nog niet zacht, bedek je ovenschotel dan met wat aluminiumfolie en steek verder in de oven. Als je kip per ongeluk aanbrand, kun je waarschijnlijk gewoon de verbrande kruiden eraf schrapen en dan proef je er niks meer van. Als hij echt aangebrand is, kan je het vel verwijderen. Hij moet echt al enorm aangebrand zijn om ook het vlees daaronder te verbranden. ;)
- Optioneel: Meng wat fijngesneden pecan- of walnoten onder de groentjes.
No comments:
Post a Comment